Atviro micro’fono įspūdžiai

 

Balandžio 30 d., šeštadienį šimtais aplytų ir vaiskių pavasarių prasiveržė ,,Atviras micro’fonas vol.III”. Renginys vyko kirchėje – buvusioje liuteronų bažnyčioje, – kurioje menas dabar nebegyvena, užsiimama sportu. Kaip tik todėl vieta – netradicinė, į ją tokio renginio pažiūrėti traukia vien jau tam, kad būtų galima pamatyti, ką slepia šios laiko nugludintos sienos. Tai puiki erdvė eksponuoti fotografijų parodą ,,Tėvystė veža” (jaunų fotografų projektas), šią idėją įgyvendinome ir norintiems pažiūrėti ji prieinama visą šią savaitę.

Renginio akimirka

Renginio akimirka

Atlikėjai lipo ir į ringą, ir ant laiptų, ir.. – kur patogu. ,,Dainavau visur, bet ringe dar neteko.”- nuo ,,scenos”- ringo sakė kraštietė, atvykusi su visa muzikuojančia šeima iš Šiaulių. Atlikėjų amžius įvairus, kaip ir skambėję kūriniai, jų žanrai bei instrumentai: elektrinė, akustinė gitara, ukulele, kanklės, smuikas, dūdelė, būgnelis, barškučiai, pianinas, akordeonas… ir, žinoma, balsas. Pasirodžiusiųjų geografija taip pat plati: buvo ne tik vietiniai, bet ir svečiai iš Vilniaus, Šiaulių, Kauno.. Kai kurie žiūrovai ir atlikėjai lydi mus jau nuo pirmojo atviro mikrofono. Tai leidžia suprasti, kad einame geru keliu. Renginio formatas buvo ir panašus, ir kiek skyrėsi nuo tradicinio: kada atlikėjai jaučia, kad yra pasiruošę – kyla ir eina, mūsiškiai juos pristato keletu žodžių arba jie save prisistato patys. Vakaras tęsėsi apytiksliai dvi valandas. Nors ir buvo truputį šalta, turėjome karštos arbatos. ,,Na, aš jau sušilau begrodamas, o jūs?” – pasakė vienas atradimas po keturių sugrotų dainų.

Dar artėjant šiam vakarui, Ausma Sakalauskaitė įsteigė prizą: tąvakar buvo galimybė laimėti vieną iš šimto lietuvių alternatyviosios muzikos grupės ,,BA.” vinilų. Jis, kartu su laimėtoja Ramune, grojusia akordeonu ir dalyvavusia loterijoje, turbūt jau pakeliui į Norvegiją.

Kitas ,,Atviras mikrofonas” turėtų būti liepą, sekite info FB ir mūsų internetinėje svetainėje www.sonantem.lt

Organizacinė komanda laiminga turėjusi puikius bendradarbius. Esame dėkingi susirinkusiems ir dalyvavusiems – buvo smagu su Jumis būti, gražu Jūsų klausytis, gera atiduoti širdį ir turėti tokį palaikymą!

 

Renginys yra projekto “Skambanti Kalvarija” dalis. Projektą iš dalies finansuoja Kalvarijos savivaldybės administracija.

_DSC7354

_DSC7344

_DSC7345

_DSC7349

_DSC7363 - Kopija

_DSC7365 - Kopija

_DSC7370 - Kopija

_DSC7378 - Kopija

_DSC7383 - Kopija

_DSC7387 - Kopija

_DSC7391

Foto: Marija Stanulytė