Skambanti Kalvarija

13388963_10209975254727990_2128556477_o

Dar pavasarį parašėme ir Kalvarijos savivaldybės jaunimo reikalų tarybos atrankai pateikėme projektą “Skambanti Kalvarija”.
Naujais, profesionaliosios muzikos renginių formatais ir jaunimo kūrybiškumą skatinančiais, saviraišką ir savirealizaciją ugdančiais procesais siekiame auginti, kurti naujas muzikines, menines ir organizacines bei bendradarbiavimo tradicijas. Ugdyti klausytojus ir plėsti profesionaliosios muzikos mylėtojų ratą. Telkti ir įgalinti įvairaus amžiaus žmones ir organizacijas ieškoti naujų sprendimų bei ugdyti kūrybiškumą.
Asociacijos „Skambėjimas“ iniciatyvinė grupė, organizuodama projekte numatytus renginius, įtraukia organizacijos jaunimą įvairialypėje veikloje ugdyti savarankiškumo, savanoriškumo, komandinio darbo kompetencijas. Jaunimas skatinamas drąsiai teikti savo idėjas ir jam yra padedama jas realizuoti praktikoje. Siekiamas tikslas – pritraukti kuo daugiau kūrybiškų jaunų žmonių į organizacijos veiklą, taip pat plečiant profesionaliosios muzikos sklaidą, ugdyti kultūriškai išprususias asmenybes.
Finansavimas. Beveik visus metus truksiančio projekto finansinė išraiška/vertė yra 4 495 Eur. Savivaldybės skelbtame konkurse pateikėme prašymą skirti 2087 Eur. Didelė parama ir vertinga pagalba, kad projektas buvo atrinktas ir gavo dalinį finansavimą. Kalvarijos savivaldybės administracija projekto įgyvendinimui skyrė 1300 eur (29 %). Tai reiškia, kad mes turėsime stiprią atspirtį padaryti daug gražių sumanymų žmonėms turintiems muzikinių, estetinių ir užimtumo poreikių. Vis tik to negana, bet mes fantazijos ir darbštumo nestokojame, o su Jūsų pagalba tikiu, kad galime padaryti viską. Viską ko reikalingumu tikime. Palaikykite mus ne tik mintimis.
Minėtinos svarbesnės veiklos, kurioms naudosime gautą finansavimą:
– dalinis vasaros stovyklos finansavimas. Mūsų organizuojama stovykla šiais metais bus septintoji, turime patirtį ir džiaugiamės, kad ji yra didelis motyvacinis užtaisas, visiškai nemokamas aktyviajam jaunimui. Joje dalyvauja kiekvieną sekmadienį bažnyčioje giedantys, patarnaujantys vaikai ir jaunimas. Viso 30 žmonių, o stovykla truks visą savaitę su visa spalvinga fantazija, įdomiais užsiėmimais, įkvepiančiais svečiais, paskaitomis, laisvalaikiu, kūrybinėmis dirbtuvėmis.
– festivalis rugsėjo mėnesį “Trapūs skambėjimai”. Viso apie 10 renginių.
– seminarai ir profesionalų pamokos komandai.
– koncertinių ir pažintinių kelionių transporto išlaidos. Jau buvome Žagariuose, dar vyksime į Panaros bendruomenę, Liškiavą ir dar…
sporto inventorius reikalingas tiek stovykloje tiek Parapijos jaunimo namų kasdienėje veikloje.
Atskaitingumas. Apie tai, kaip mums sekasi, ką planuojame, ką jau padarėme, Jūs turbūt įpratote sekti čia – mūsų FB puslapyje. Ir toliau aktyviai ir nuosekliai esame atskaitingi savo rėmėjams, nariams ir visuomenei. Informaciją pateikiame konkrečią, vizualizuotą ir laiku. Savo rėmėjus kviečiame į padėkos vakarą, kurį rengiame prieš Šv. Kalėdas. Parengiame ir viešiname ataskaitas, kaip ir veiklos planus. Tarp kitko – yra ko mokytis mums, yra ko mokytis ir iš mūsų.
Ačiū Kalvarijos savivaldybės administracijai skyrusiai ženkliai didesnę sumą Jaunimo organizacijų veiklai šiais metais, tame tarpe ir mums. Akivaizdus progresas finansinėse eilutėse neabejotinai atneš lūkesčius pateisinantį ir proporcingą rezultatą. Ačiū Jums, kurie remiate ir like’nate mūsų veiklą, joje dalyvaujate, mums padedate finansiškai ar dvasiškai.
Skaidrumas. Tiems kam kyla klausimų apie skaidrumą ar asmenines naudas, mielai ir iš karto sakau: visa asociacijos komanda dirba savanoriškai, be piniginio atlygio. Gauti finansai naudojami projekte numatytoms būtinosioms išlaidoms: seminarų, mokymų vadovų, lektorių (kviestinių) darbo užmokesčiui, transporto nuomai, kanceliarijai, priemonių nuomai, stovyklos dalyvių apgyvendinimui, maitinimui, leidybai, sporto inventoriui. Viskam be ko neišsiverčiame.
Kas kiek ir už kiek… jei pamenate neseniai viena iš mūsų organizacijos grupių, sumos choras dalyvavo konkursuose: J.Naujalio chorų konkurse ir “Sidabriniai balsai”. Nors vienam iš šių gavome transportą, tačiau bendrai mums tai kainavo apie 400 eur. Ne iš kažkur – iš savo kišenių, ne tik laikas su pastangomis ir prakaitu.
Todėl sakau Valio – kad esu ir esam reiklūs sau. Bet – ne tik Sau! Gražios vasaros – ne atostogų linkiu – linkių nuostabių nuotykių, atradimų ir įkvėpimų.
Asociacijos “Skambėjimas” pirmininkė Ausma Sakalauskaitė