Gruodž. 10 d. Kilnios muzikos suvienyti: J. Rutter – Gloria, Magnificat

VIDEO

Asociacija ,,Skambėjimas” ir Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ (vadovas Deividas Staponkus, dirigentas Ugnius Vaiginis) muzikos gurmanams pristato stambios formos kūrinių diptiką – šiuolaikinio britų kompozitoriaus John Rutter kūrinius „Gloria” (1974) ir „Magnificat” (1990).

Atlikime dalyvauja Šiaulių valstybinis choras „Polifonija” (vad. Nijolė Saimaninkienė, dirigentas Tomas Ambrozaitis) bei Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistė sopranas Irena Zelenkauskaitė.

Prie dirigento pulto stos profesinį pripažinimą pelnęs batutos meistras Dainius Pavilionis.

Kompozitorius John Rutter yra įvardijamas kaip vienas talentingiausių šios kartos kompozitorių. Jam pavaldžios chorinės muzikos subtilybės puikiai atsispindi kūriniuose „Gloria“ ir „Magnificat“. Lotynų kalba skambantys kūriniai pasak paties kompozitoriaus – tai šlovinimas ir padėka, primenanti garbinimo eisenas ir šventes. Šie monumentalūs ir didingi kompozitoriaus kūriniai yra pakilūs ir šiuolaikiški, juose girdimas išgyvenimų tikrumas ir nuoširdumas, viltis ir tikėjimas, jie išsiskiria iš kitų kompozitoriaus kūrinių skaidria muzikine kalba. Choras ir pučiamųjų instrumentų orkestras puikiai atskleidžia šiuose kūriniuose užkoduotą kilnią mintį, o solistės I. Zelenkauskaitės balso dėka klausytojai kviečiami kartu išgyventi optimizmo kupinas akimirkas. Kilnios muzikos suvienyti atlikėjai ir kompozitoriaus J. Rutter kūriniai suskambės su ypatinga emocine galia.

Koncertas vyks gruodžio 10 d. (sekmadienį) 15 val. Kalvarijos kultūros centre. Vėluojantys į renginį neįleidžiami.

Bilieto kaina 10 eur., senjorams ir moksleiviams 5 eur.

Bilietus įsigyti galite :
– Kalvarijos kultūros centre;
– gėlių parduotuvėje pas Rimutę
– arba paskambinę, parašę mums tel. 8 698 52760 (Daiva)

Organizatoriai: Asociacija ,,Skambėjimas”
Partneriai:
– Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras ,,Trimitas”
– Šiaulių valstybinis choras ,,Polifonija”
Už erdvę ir pagalbą koncertui dėkojame Kalvarijos sav. Kultūros centrui

23826259_2064830723747611_8142698698795591844_o