safeTALK akimirkos

Džiaugiamės, kad pagaliau ir Kalvarijoje įvyko savižudybių prevencijos mokymai ,,safeTALK”.
Dar viena prasminga ir svarbi iniciatyva mūsų bendruomenėje auginanti sąmoningus ir žinančius, kaip elgtis, kaip atpžinti savižudybės rizikos ženklus ir ką su tuo daryti žmones.
Ačiū lektoriams – Mantui Jaršovui ir Aušrai Naujokaitei už svorį ir padrąsinimus bei įžvalgas temoje. Mums rūpi ir mes esame pasirengę padėti žmonėms galvojantiems apie savižudybę – esame atvertomis akimis ir širdimi.
Dėkojame visiems dalyvavusiems, kurie savo šeštadienį atsidavėte šios opios temos analizei.

Visa tai nebūtų nutikę be Savižudybių prevencijos mokytojų asociacijos pagalbos.
Už finansinę paramą mokymams dėkojame Kalvarijos savivaldybės administracijai. Už rūpestį projekte – savivaldybės gydytojai Dianai Varnagirytei. Už idėją – dr. Pauliui Skruibiui.

Rimtomis temomis, jaukiai ir šiltai prie židinio. Apie savižudybių prevenciją, rizikos ženklus ir bendruomenės narių žingsnius įtarus riziką. Gavome puikią praktiką, pristatymą ir naudingus patarimus bei atsakymus. Tai žinoma neišsprendžia esančių problemų, tačiau šie mokymai mažas, bet ne paskutinis žingsnis į priekį. Kalvarijos savivaldybė yra viena iš pirmaujančių savivaldybių Lietuvoje savižudybių skaičiumi. Mums rūpi tai ir mes nebijom apie tai ne tik kalbėtis, bet ir daryti. Nors tiesa, kad tikėjomės didesnio susidomėjimo, vistik manom, kad mokymų dalyviai buvę čia yra labiausiai motyvuoti. Šeštadienį skirti savo tobulėjimui yra rūpestingų ir atsakingų žmonių bruožas. Už foto dėkojame Daliui. #safeTALK

Lektorė Aušra Naujokaitė DSC09428 DSC09429 DSC09435 DSC09438 DSC09445 DSC09447