Kovo 4 d.: Šv. Jokūbo kelias. Kas tai?

Jokūbo kelias arba Camin12745459_1752331561664197_2950076489738861894_no de Santiago – tai kelias, kuriuo piligrimai keliauja į Santjago de Kompostela (isp. Santiago de Compostela) miestą Ispanijoje, kur įspūdingoje katedroje ilsisi šv. Jokūbo palaikai. Jokūbo kapas yra piligrimystės tikslas, tačiau kai kurie keliautojai dar keliauja apie 100 km iki Finisterės, kuri iki Amerikos atradimo buvo žemės kraštas, kad pasiimtų iš jūros piligrimystės įrodymą – kriauklę.

Joks kitas kelias nesuvaidino Europos istorijoje tokios reikšmės krikščioniško Europos identiteto įtvirtinimui. Ant jokio kito kelio jūs nerasite tiek daug istorijos ir kultūros paminklų. Ne veltui jis yra įtrauktas į UNESCO kultūrinio žmonijos paveldo sąrašą.

Susitikimo vakaras su Stefanija Navickiene, kuri jau du kartus keliavo Šv. Jokūbo keliu, parapijos Jaunimo namuose, Sodų g. 1, Kalvarija. Ne tik susitikimas, bet ir patirties dalijimasis. Kviečiame ateiti ir apie piligrimystę sužinoti iš piligrimės lūpų, su visomis įdomiomis smulkmenomis ir giliais išgyvenimais.

Kalvarijos Švč. M. M. Vardo parapija taip pat priklauso Šv. Jokūbo kelio asociacijai. Padėkime piligrimams atrasti mūsų parapiją, supažindindami juos su Šv. Jokūbo keliu.

Susitikimas įvyks kovo 4d., penktadienį 18 val. parapijos Jaunimo namuose.