2016 metų veiklos ataskaita

Galme pasidžiaugti, kad trečius metus pradedanti skaičiuoti mūsų organizacija, dideliu pagreičiu ir milžiniška energija tapo stipria ir vardą turinčia dabarties kūrėja. Praeitais metais mes pagaliau įgyvendinome esminį starto prioritetą – tapti registruotu juridiniu vienetu, nevyriausybine organizacija. Nors tikri iššūkiai ir pagrindinis darbas dar yra priešakyje, tačiau šiandien aš džiaugiuosi, kad mūsų pastogė 2016 metais buvo atvira visiems ir čia talpino 40 narių ir 10 kandidatų.
Asociacijos valdyba pateisindama Jūsų suteiktą pareigą uoliai ir nuosekliai dirbo kasmėnesiniuose susirinkimuose. Jų metu daug dėmesio skyrėme diskusijoms apie tai, kas svarbiausia esamiems ir būsimiems nariams, kuo jūs gyvenate, kokius poreikius galime ieškoti būdų atliepti. Nepamiršome ir pagrindinių organizacijos tikslų, neaplinkdami sakralinės muzikos sklaidos, kultūrnės pasiūlos bei Jaunimo namų idėjos, kaip atviros erdvės būti. Susirinkimuose skambėję žodžiai įgavo savo materialius kūnus ir dalis idėjų buvo pradėtos ar jau yra įgyvendintos, tuo tarpu kitos dar laukia savo tinkamo laiko.
 Galvodama apie praeitus metus vis dar sunkiai suvokiu kiek daug kartu nuveikėme. Kaip didelę sėkmę noriu įvardinti SONANTEM vasaros stovyklą su nuostabiais jaunimo lyderiais – Jumis. Tai buvo tikras lobynas, apjungęs daugiau nei 75% organizacijos narių, 11 skirtingų lektorių ir daugybe laiko mums visiems mokytis būti Žmonėmis tarp žmonių. “Via Crucis” įrodė, kad ta kas neįmanoma gali tapti įmanoma didelės ir pasitikinčios komandos dėka. Tai reginys padėjęs susiformuoti 25 žmonių Team Dream komandai ir atnešęs dar nepatirtus jausmus bei muzikinius potepius 190 klausytojų.

O gruodį metus vainikavo “Originaliausios idėjos” apdovanojimas, mūsų organizacijai atitekęs už Atvirų micro’fonų ciklą. Aš džiaugiuosi ir didžiuojuosi šiais pasiekimais. Juose sudėtos yra Jūsų mintys, širdys ir rankos.

 Nuo pat veiklos pradžios mes turime klebono Gedimino Bulevičiaus palaikymą. Jo skiriamas dėmesys ir visapusiška pagalba mums visiems yra esminė ir gyvybiška. Už tai esame labai dėkingi.
 ©
Asociacijos pirmininkė Ausma Sakalauskaitė