Padėkos popietė

Spalio 28 dieną choras pakvietė savo rėmėjus į padėkos popietę, kurios metu naujuoju pianinu skambino ir apie jį pasakojo mūsų koncertmeisteris, instrumentų meistras, Arnoldas Jasevičius.
Susirinkusiems rėmėjams, palaikytojams papasakojome apie MAXIMA LT bendruomenių projekto ,,Mums CHORAS svarbus kaip ORAS” pasiekimus.
Džiaugiamės, kad į renginį atvyko ir sveikinimo žodį mums sakė MAXIMA LT atstovė, direktorė Jurgita Kurienė. Taip pat dėkojame mero pavaduotojui, Kęstučiui Bagdanavičiui už lauktuves ir gražius žodžius bei darbus.
Renginio metu Žilvinas Bukevičius (Kalvarijos kultūros centro atstovas) choro vadovei Ausmai Sakalauskaitei įteikė dainų šventės vadovo medalį.
Džiaugiamės sulaukę ir šiltų svečių iš laikraščio ,,Suvalkietis”, dėkojame korespondentėms ir fotografui Romui Linioniui už įamžintas akimirkas.

Renginio pabaigoje choras atliko dvi naujo repertuaro dainas.

Vienas nuostabus etapas baigėsi, tačiau tai nėra pabaiga. Ir toliau Mums CHORAS svarbus kaip ORAS: dainuojame, repetuojame, grojame naujuoju pianinu ir laukiame atvykstančių pagamintų choro laiptų. Ant jų stovėsim ir kaip dainavome praeitame sezone – ,,o mes stovėsim ir nedrebėsim”.
Dabar dainuojame dar skvarbiau ir svarbiau. Nes menas turi kalbėti ne apie kažkur egzistuojančius grožius, dažniau jis kalba apie esamą prasmę čia ir dabar arba vidinius išgyvenimus ir vyksmus. Tai yra veidrodis. Tai yra jo funkcija, jis kalba papildomomis priemonėmis apie aktualius dalykus. Ir dabartinį aktualumą labiausiai ir atspindi skambėjusios V. Augustino dainos ,,Ąžuolėli šimtašaki” žodžiai:
,,Ant plyno lauko mus augino,
supynėm danguje rankas.
Stovėk kalne, ąžuole žalias
ir už mane girių karaliau.”

Mūsų laukia nauji keliai, puikūs žmonės, graži muzika, jautrus bendravimas, dideli stebuklai.

Kimbame į juos:
– turime surasti sau naujus namus repeticijoms ir susitikimams. Juos pritaikyti ir sušildyti, kad visiems juose būtų gera. Įsigyti kėdes, kad kartais galėtume prisėsti 🙂 Mūsų panaudos sutartis baigiasi už pusės metų, tad su šiuo stogu atsisveikiname.
– paruošime pavasariui naują programą ir turėsime rimtą koncertinį turą.
– tikimės pavasarį sudalyvauti chorų konkurse.

Ačiū visiems, kurie padėjote, padedate ir padėsite supinti danguje rankas.
Ačiū už materialinę pagalbą rėmėjams. Jūsų dėka siekiame rezultatų. Ačiū už idėjas ir palaikymą, paguodą ir patarimus.

Ypač ačiū MAXIMA LT už finansinę paramą mūsų projektui 8500 eur – tai didžiausia pagalba, kuri leidžia mums turėti svarbiausią inventorių užtikrinantį tolesnę galimybę mums kurti. Pauliui Stoniui ir Evelinai Bankauskienei už pagalbą įgyvendinant projektą, ataskaitas ir nuolatinį rūpestį mūsų veiklos eiga.

#mumsCHORASsvarbuskaipORAS #MAXIMAbendruomenes