Junior choir camp 2020 Birštone

Lietuvos chorų bendruomenė rugpjūčio 6-10 d. susitiko Birštone, “JUNIOR CHOIR CAMP”: stovykloje vaikų chorams. Per 4 dienas virš 100 dainuojančių vaikų iš 7 skirtingų Lietuvos miestų Birštono kultūros centre paruošė visiškai naują nepamirštamų chorinių kūrinių programą. Su vaikais dirbo tarptautinio pripažinimo sulaukę aukščiausio meistriškumo dirigentai, su kuriais jokie muzikiniai iššūkiai nebuvo baisūs. Šiame renginyje dalyvavo  13 choro Sonantem narių ir choro vadovė A. Sakalauskaitė su koncertmeisteriu A. Jasevičiumi. Tuo pat metu vyko ir Lietuvos chorų sąjungos kvalifikacijos kėlimo renginys chorvedžiams, “VASAROS AKADEMIJA”. Šie kursai chorų vadovams, kurie atvyko iš visos Lietuvos. Kaip ir kasmet, Lietuvos chorų vadovai susitinka penkioms dienoms paskaitų, muzikos ir diskusijų laikui. Programoje – ir “Junior Choir Camp” repeticijų stebėjimas. Chorų dirigentai pasisėmė ne tik įkvėpimo, bet ir jėgų artėjančiam naujam sezonui.

RENGINIUOSE DIRBO: Luigi Leo – vaikų ir jaunimo choro „Juvenes Cantores“ vadovas, organizacijos „Cluster Choir Academy“ (Italija) vadovas, daugybės Italijoje vykstančių kursų muzikos ir pradinių klasių mokytojams autorius ir lektorius. Jan Schumacher – Frankfurto (Vokietija) Gėtės universiteto Muzikos vadovas, ansamblio „Camerata Musica Limburg“ vadovas, buvęs Europa Cantat asociacijos viceprezidentas. Valerija Skapienė – muzikos mokyklos „Ugnelė“ direktorė, vaikų choro „Ugnelė“ meno vadovė, Jungtinio Lietuvos vaikų choro įkūrėja ir meno vadovė, Vilniaus J. Tallat-Kelpšos konservatorijos chorinio dirigavimo mokytoja-ekspertė. Hirvo Surva – Estijos nacionalinio operos ir baleto teatro berniukų choro meno vadovas, Estijos muzikos ir teatro akademijos docentas, Estijos chorų asociacijos prezidentas.

Asociacija ,,Skambėjimas” dėkoja Kalvarijos savivaldybės administracijai už finansinę paramą projektui. Kalvarijos savivaldybė skyrė 800 eur šios idėjos įgyvendinimui, likusią sumą padengėme savo įnašu ir rėmėjų lėšomis. Viso dalyvavimas 15 asmenų iš mūsų choro kainavo 1425 eur. Dėkojame visiems, padedantiems mums būti svarbių ir vertingų įvykių sūkuryje.

Lietuvos chorų vadovai, dirigentai ir lektoriai. Nuotrauka: chorinė bendrija ,,Aukuras”

Repeticijose

 

Koncertas